Dömsödi Jancsó találkozó

2017. október 29. vasárnap a Jancsó családnak nem csak az orkán erejű szélvihar és a cudar időjárás miatt emlékezetes, hanem ezen a napon találkoztunk a Jancsó család Dömsödön élő tagjaival.

Kíváncsian érkeztünk meg a szép Duna parti településre és az első meglepetés akkor ért, mikor a vendégváró házigazda személyében egy 21 éves fiatalember üdvözölt bennünket. Jancsó Attila szervezte ezt a találkozót a dömsödi kultúrházban. A második meglepetést a hirtelen kitört vihar és az áramkimaradás okozta. De nagyszerűen megoldva, az ablak közelébe helyezett asztalokkal és hangulatos gyertyafényben megebédeltünk. Ebéd utáni desszertként Attila, aki nem mellesleg cukrász (is) által sütött mutatós és nagyon finom tortával lepett meg bennünket. A torta nemcsak a találkozó örömére készült, hanem megünnepeltük a Jancsó család honlapjának 10 éves fennállását is. A honlap házigazdája, lelke, Gelencsér-Jancsó Csilla, ezer köszönet neki érte!Ebéd után még tartott az áramszünet, így Attila laptopját körbehordva ismerkedtünk meg a dömsödi ág tagjaival, leszármazottaival. A bemutatkozás közepe táján szerencsére visszatért az áram és kivetítőn követhettük a családtagok bemutatását. Majd megtekintettük a kultúrház galériáján Jancsó Attila által gyűjtött néprajzi kiállítást, régi szerszámokkal, bútorokkal, használati tárgyakkal, népművészeti tárgyakkal. Hihetetlen, hogy fiatal kora ellenére Attila mennyi mindennel foglalkozik, nem győztük csodálni az ízlésesen elrendezett gazdag kiállítást. Pedig ekkor még nem tudtuk, hogy a délután 3 órától a református templomban a Reformáció 500 éves évfordulója alkalmából tartott ünnepi Istentiszteletet követő dömsödi reformátusok történetét is Attila írta meg és több fiatallal elő is adták. Lélekemelő, színvonalas megható ünnepség volt, örültünk, hogy részt vehettünk rajta. Megtekintettünk egy kiállítást is a parókián, mely a Baptista és a Református egyház történetét, tárgyait mutatta be. Hazaindulás előtt még megkóstoltuk a szeretetvendégségben kínált süteményeket.

Nagyon szép napot töltöttünk együtt, nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon örültünk, hogy megismerkedtünk és nagyon büszkék vagyunk Attilára és köszönjük neki és a Dömsödi Jancsóknak a vendéglátást, reméljük találkozunk jövőre is!

Utoljára frissítve: szerda, 08 november 2017 09:00
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére