Szomorú híreink (7)

Gyászjelentés

Fájdalommal tudatom, hogy testvérem, Jancsó László, türelemmel viselt hosszú betegség után visszaadta lelkét teremtőjének Hamvasztás utáni búcsúztatója február 7- én , 14:00-kor lesz az újpesti kertvárosi Szent István templom altemplomában.( Újpest, Szent László tér) Jancso Magda

Bővebben...

Gyászjelentés

MiklosMély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, rokon, jóbarát, JANCSÓ MIKLÓS író, színművész, tanár életének 70. évében, július 17-én, türelemmel viselt szenvedés után elhunyt. Drága halottunkat 2017. július 20-án 12 órakor a Házsongárdi temetőben kísérjük utolsó útjára. Emléke legyen áldott.

Gyászoló családja.

 

Bővebben...

Közúti balesetben halt meg a világhírű magyar grafikus

Közlekedési balesetben, huszonkilenc éves korában péntek este Budapesten elhunyt Jancsó Áron, az egyik legtehetségesebb fiatal magyar betűtervező grafikus – adta hírül az Index a közösségi oldalakon terjedő hír és a police.hu tájékoztatása alapján.

A rendőrség közleménye szerint a XII. kerületi Művész út és Eötvös út kereszteződésében történt balesetben egy személyautó összeütközött egy kerékpárossal. Mint írják, a biciklis a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Bővebben...

Közlekedési baleset áldozata lett az egyik legtehetségesebb hazai grafikus

Közlekedési baleset áldozata lett péntek késő délután hazánk egyik legtehetségesebb fiatal grafikusa, kalligráfusa, Jancsó Áron. Az esetről a rendőrség is hírt adott, bár a honlapjukra kitett hírből még nem derült ki, ki is volt az áldozat, Jancsó halálhíre a közösségi oldalakon terjed.

A fiatal grafikust legtöbben talán művészi szépségű betűiről ismerhetik, de a Hg.hu facebookosposztja szerint a tervező olyan nagy neveknek dolgozott, mint a New York Times vagy a Nike, és bekerült a magyar Forbes magazin '30 sikeres magyar fiatal 30 alatt' listájába is.

Az ott olvasható méltatás szerint Jancsó „előbb tudott betűket rajzolni, mint olvasni, az iskolai órák alatt is inkább vázlatokat készített. Számos saját tervezésű betűtípus kötődik hozzá, a Behance.net internetes oldalon pedig minden idők legsikeresebb hazai illusztrátorának választották. Stílusa rendkívül karakteres: a modernizmusból, a hagyományos kalligráfiából, a street-kultúrából és a távoli kultúrák írásmódjából táplálkozik. A magyar Forbes harmincas listájának a logóját is ő tervezte”.

A rendőrségi közlemény szerint a Budapest XII., Művész út és Eötvös út kereszteződésében történt balesetben egy személyautó összeütközött egy kerékpárossal. Mint írják, a biciklis a helyszínen belehalt sérüléseibe.

index.hu

Bővebben...

Mély fájdalommal...

Drága rokonok, barátok, ismerősök! Mély fájdalommal tudatom veletek, hogy SZERETETT ÉDESAPÁM április 2- án elment. Már fentről vigyáz rám... Utolsó útjára május 29- én 13 órakor kísérjük el a kazincbarcikai temetőben! Isten Legyen Vele!!!

Jancsó Dóra

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára