Megalakult a Jancsó Miklós Alkotóműhely

A Magyar Filmművészek Szövetsége megalapította a Jancsó Miklós Alkotóműhelyt, egy demokratikusan és nyilvánosan működő, önkormányzatisággal rendelkező független intézményt.

A létrehozók célja az, hogy a filmszakma valamennyi alkotójának lehetőséget teremtsenek a szabad, a magyar és természetszerűen az európai filmes hagyományokhoz méltó, műfaji korlátoktól mentes munka létrehozására, abban reménykedve, hogy ez esélyt teremthet az alkotók szabad és magas színvonalú tevékenységének támogatására is.

Az alapítók szeretnék továbbra is fenntartani a magyar film több évtizedes múlttal rendelkező sokszínűségét, segíteni a filmtervek, forgatókönyvek gondozását, és megvalósításukban  hatékonyan közreműködni, magyar és külföldi források, koprodukciós partnerek felkutatásával. Fontos feladatuknak tartják a tehetséges fiatal alkotók pályakezdésének támogatását és a magyar film innovációjának ösztönzését és generálását.

Természetes fórumot akarnak biztosítani a filmszakma szereplői közötti termékeny párbeszédnek, teret adni a filmtervek nyílt vitáinak, abban a reményben, hogy a nyitott eszmecsere segít mindannyiunknak, hogy korunk kihívásaira autentikus filmes válaszokat adjunk.

A Jancsó Miklós Alkotóműhely ez év szeptember 27-én, Jancsó Miklós születésnapján meghirdeti első nyilvános forgatókönyv-pályázatát, ezzel is tisztelegve a névadó emléke előtt.

A pályázat elbírálására hivatott kuratórium tagjaira ezúton kérnek minden kollégától javaslatot, majd a szavazatok alapján történő választásra két héten belül kerülne sor, egy kibővített, nyilvános ülésen.

Forrás: http://mno.hu/grund/megalakult-a-jancso-miklos-alkotomuhely-1246271

Utoljára frissítve: vasárnap, 01 február 2015 14:15
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére