Emberek és arcok : Jancsó Ildikó

A Jobbágyi Község EMBEREK ÉS ARCOK rovatában olyan Jobbágyiakat szeretnének közelebbről bemutatni, akik munkájukkal, tehetségükkel, szorgalmukkal kiemelkedő teljesítményt nyújtottak valamiben, ezért példaértékűek lehetnek mások számára is! Elsőként, Jancsó Ildikóval készített riportot olvashatják. 


Ildikó saját vállalkozását üzemelteti, szabadidejében fest, túrázik, fut, közben családanyaként is helyt áll.

Az emberek általában időzavarral küzdenek. Mindig rohannak valahová és sosincs semmire idejük. Neked mindez, hogy sikerül? 
Hogyan telik egy átlagos napod?

Én úgy gondolom, mindenkinek arra van ideje, amire akarja! Sosem szerettem unatkozni! Ha munka utàn hazamegyek, akkor nem ülök a tv elé, hanem elmegyek futni vagy aerobikozni. Persze ezt nem tudnàm megtenni, ha nem segítene az anyukàm! Sokat köszönhetek neki! Reggelente a kisfiammal Màrkkal együtt indulunk el. Ő az iskolàba én az üzletembe. Van egy hasznàltruha kereskedésem itt a faluban az orvosi rendelővel szemben. Fél nyolctól öt óràig vagyok nyitva.

A festés iránti érdeklődésed mikor és hogyan született?

Festeni 20 évesen keztem. Csak úgy magamtól. Nem tanultam képzőművészeti iskolàban. Először temperàval festettem képeket, majd àttértem az olajfestékre. Engem a festés teljesen kikapcsol, észre sem veszem az idő múlàsàt. Legtöbbször tàjképeket festek.

Voltak már kiállításaid? Tervezed?

Egyszer voltak kiàllítàson a képeim Salgótarjànban, amikor a Balassi könyvtàrban Jobbàgyi mutatkozott be. Örültem a felkérésnek. Több kiàllítàsom nem volt még. Sokàig nem is tudtàk rólam hogy festegetek. Nem beszéltem erről senkinek sem. Csak a magam örömére alkottam a képeket. Nincs tervben új kiàllítás, de ha megkérnek szivesen odaadom a képeimet.

A sportban is sikereket értél el: futás, terep túrák! Mikor és hogyan kezdtél el versenyszerűen sportolni?

Mindig is utàltam sportolni! Ezért mindenki csodàlkozik hogy most futok. Én is. 
Hàrom éve kezdtem el a futàst. Lementem a focipàlyára. Először csak 3 kört tudtam futni. Azt gondoltam, hogy én ettől többen nem bírok, de nem adtam fel. Rendszeresen heti hàromszor négyszer futottam és az lett az eredménye a sok edzésnek hogy az első évben le tudtam futni a félmaratont, ami 21 km. A màsodik évben 30km sikerült, és most a 42km-es maraton a cél. Sokan futunk màr a faluban, ami nagyon jó. Én sem egyedül futok, hanem a barátnőimmel. Futàs közben, megbeszéljük az élet dolgait. Túràzni is együtt jàrunk!

A tehetség mellett, szerinted mi lehet a siker titka? Mi az, amit egyértelműen tudnia kell annak, aki bármiben eredményeket szeretne elérni?

A sikeres élethez kell egy cél, hit és kitartàs ! Céltalanul soha sem érünk el semmit sem! A célba éréshez hit is kell! Hit nélkül hamar feladhatjuk a kitűzött célt! A hit pedig erősíti a kitartàsunkat, hogy ne adjuk fel a cél előtt!

A sport kiváló lehetőség arra, hogy az ember alázatot tanuljon, megismerje önmagát, a kitartása erősödjön! Neked milyen pluszt adott még a sport?

Én a futást akkor kezdtem el, amikor elváltam. Lelkileg nagyon a padlón voltam! Választhattam: Nyugtatókat szedek, vagy elkezdek futni. Én az utóbbit választottam, és nem bántam meg egy pillanatra sem! Futás közben szerotonin hormon szabadul fel a szervezetben ezt öröm hormonnak is nevezik! Ettől jobb a sportolók kedély állapota! Én is észre vettem magamon, hogy jobb lett a kedvem. Sokat változik az ember, ha el kezd sportolni! Kitartóbb lesz, és erősebb nem adja fel könnyen a dolgokat. Minden versenyen legyőzőm saját magam. Nagyon jó érzés teljesíteni egy olyan távot, amit eddig még nem sikerült! Folyamatosan feszegetem a határaimat!

Vannak olyan terveid, álmaid, akár a sportban, akár a festészetben, amit szeretnél megvalósítani? Mondjuk, ha lenne három kívánságod, mi lenne az?

Tervek, célok nélkül üres lenne az életem ! A sportban idén a maraton az álmom! Ha lehetne három kívánságom, akkor ez lenne az első. A második egy képzőművészeti iskola, ahol tovább fejleszthetném magam. A harmadik kívánságom pedig a Világbéke!

Az egyik legszebb és legfontosabb gondolat volt a beszélgetésünkben, hogy: „Nem adtam fel!” És a világbéke kívánság is egészen aktuális. (sajnos)

Köszönjük Ildikónak, hogy megosztotta velünk a gondolatait, sok sikert, örömteli, boldog napokat, megvalósult álmokat kívánunk az élet minden területén! 

Utoljára frissítve: kedd, 26 május 2015 23:55
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére